Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalı, etli, yahni

Etli Ve Ayvalı Yahni

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Ve Ayvalı Yahni





750 gr kaburga parça et
1 çorba kaşığı limon suyu
4 patates
2 ayva
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
40 gr tereyağı
15 arpacık soğan
4~5 diş sarımsak
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tozşeker
Birkaç dal maydanoz
Tuz
karabiber

Etli ve ayvalı yahni:
Eti yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın Ayvaları ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin
İnce dilimlere kesip kararmaması için limonlu suda bekletin Patatesleri soyup ayva gibi dilimleyin ve limonlu suda bekletin
Arpacık soğanları soyun Sarımsakları soyup ezin

Yağı tencerede eritin Et ve limon suyunu ilave edip et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Arpacık soğanları ve sarımsakları
ekleyip soteleyin Sıcak su, domates ve biber salçalarını ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin

Süzülmüş ayva, patates, şeker,tarçın, tuz ve karabiber ekleyip sebzeler ve et iyice yumuşayana kadar pişirin Ocaktan
alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.