Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elbasan, etli, kuzu, tava

Kuzu Etli Elbasan Tava

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Elbasan Tava





600 gr kuzu but (150 gr’lık 4 parça)
30 gr tereyağı
2 soğan
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
2 yumurtanın sarısı

Kuzu etli elbasan tava :
Soğanları piyazlık doğrayın Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin

Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın Yumurta sarılarını çırpın Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın Karışımı etlerin üzerine dökün 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Sıcak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.