Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
butlar, hindi, pilavlı, safranlı

Safranlı Pilavlı Hindi Butlar

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Pilavlı Hindi Butlar





2 hindi budu
15 taze patates
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı taze biberiye
15 dilim pastırma
2 soğan
15 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kekik
2 taze soğan
Tuz
karabiber

Pilav için
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı safran
1 havuç

Safranlı pilavlı hindi butlar:
Hindi butlarını yıkayın Sıvıyağ, tuz, karabiber ve biberiyeyi bir kasede karıştırın Karışımı butların üzerine eşit miktarda sürün Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve kurulayın Pastırma dilimlerini patateslerin etrafına sararak kürdanla sabitleyin

Pastırmalı patatesleri bir tencereye alın 1 kahve fincanı su, tuz ve kekik ekleyin Çok kısık ateşte 30-35 dakika pişirin Taze soğanları temizleyip kıyın ve pastırmalı patatese ilave edin 5 dakika daha pişirin

Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın Hindi butlarını geniş ve derin bir tencereye alın Yağsız olarak her iki yüzünü kızartın Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin 1 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte yarım saat kadar pişirin Butları ocaktan alıp fırın tepsisine yerleştirin Kalan suyu ilave edin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirip yarım su bardağı tavuk suyunu ilave edin 10 dakika daha pişirin

Pastırmalı patatesleri fırında pişmekte olan hindiye ilave edin ve 10 dakika daha pişirin

Safranlı pilav için pirinci bir tutam tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ilave edilmiş suda yarım saat kadar bekletin Bol suyla
yıkayıp süzün Zeytinyağını tencerede ısıtıp rendelenmiş havucu ilave edin Kısık ateşte 5 dakika kadar kavurup pirinci ekleyin 5 dakika daha kavurun Üzerine safranla karıştırılmış sıcak su ilave edip orta ateşte bir taşım kaynatın Kısık ateşe alıp pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin Ocaktan alıp demlenmeye bırakın

Hindiyi servis tabağına aktarın Yanında havuçlu safranlı pilav ve pastırmalı patatesle birlikte sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.