Fıstıklı Kuzu Fileto |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Kuzu Fileto![]() 600 gr kuzu filetosu 100 gr toz antep fıstığı Galeta unu Tuz karabiber 1 tatlı kaşığı hardal 2 kereviz 2 kırmızı pancar Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı 5~6 yaprak mevsim yeşilliği Sos için 2 dal taze kekik 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak Tuz karabiber Fıstıklı kuzu fileto: Kuzu filetoları her iki tarafıda pembeleşinceye kadar tavada ayçiçeği yağı ile kızartın Her tarafına hardal sürüp toz antepfıstığı ve galeta ununa bulayın![]() Kuzu filetoları fırın tepsisine yerleştirin ve 160 derece fırında 6-7 dakika pişirin ![]() Kereviz ve pancarları soyup ince doğrayın ve ayçiçeği yağında kızartın Sos için, kekik ve sarımsağı ince doğrayıp, tuz, karabiber ve zeytinyağıyla karıştırın![]() Kızarmış kereviz ve pancarları servis tabağına dizin Pişmiş filetoları sebzelerin üzerine yerleştirin Mevsim yeşillikleri ve baharatlarla tatlandırıp, kekik ve sarımsaklı sosu üzerine gezdirip servis yapın
|
|
|
|