![]() |
Fırında Patatesli Kuzu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Patatesli Kuzu![]() 600 gr kuzu kuşbaşı 300 gr mantar 4-5 patates 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik 1 kahve fincanı et suyu 45 gr margarin Tuz, karabiber Fırında patatesli kuzu: Mantarları temizleyip dilimleyin ![]() ![]() İki kaşık margarini tavada eritip sarımsak ve kuşbaşı eti rengi dönene kadar kavurun ![]() ![]() ![]() Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin ![]() Fırın kalıbını yağlayıp dibini patates dilimlerinin yarısıyla kaplayın ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verin ve 35-40 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|