Bezelyeli Ve Taze Soğanlı Kuzu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Ve Taze Soğanlı Kuzu![]() 1 kuzu but (parçalara ayrılmış) 2 su bardağı ayıklanmış taze bezelye 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu 10 sap taze soğan 3 domates 4 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Karabiber Bezelyeli ve taze soğanlı kuzu: Domatesleri yıkayıp küp şeklinde doğrayın Soğanları soyup piyaz doğrayın Taze soğanları temizleyip kıyın Etleri yıkayıp suyunu süzdürün Bezleyeleri haşlayıp süzün Sıvıyağı tencereye alıp ısıtın Etleri ilave edip nar gibi olana kadar çevirerek kızartın Tuz ve karabiber, domates, ve taze soğanları ekleyip karıştırın 4 su bardağı sıcak su ilave edip 30 dakika kısık ateşte pişirin Bezelye ve dereotunu ilave edip 30 dakika daha pişirin ve pilavla birlikte sıcak servis yapın
|
|
|
|