Barbunya Burger |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbunya Burger![]() 400 gr haşlanmış barbunya fasulyesi 1 kabak 1 havuç 2 yumurta 1 soğan 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım demet maydanoz 5 taze soğan Kızartmak için ayçiçeğiyağı 1 su bardağı köftelik bulgur Tuz karabiber Barbunya burger: Kabak ve havucu temizleyip rendeleyin Soğan, taze soğanlar ve maydanozu temizleyip ayrı ayrı kıyın Kabak,havuç,fasulye, taze soğan,soğan,maydanoz ve peyniri robota alıp püre haline getirin 1 yumurta, tuz ve karabiberi bir kapta çırpın![]() Bulguru bir kaba alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin Bulgur suyu tamamen çekene kadar bekletin Çatalla karıştırın Püreden limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak hamburger şeklinde köfteler hazırlayın![]() Köfteleri önce hafif çırpılmış yumurtaya,sonra bulgura bulayın Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp köfteleri iki taraflı kızartın Tek başına yada hamburger ekmeği içinde servis yapın
|
|
|
|