Fırında Sebzeli Koyun But |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli Koyun But![]() Yarım koyun but 3-4 havuç 2 patates 150 gr mantar 1 su bardağı konserve bezelye 1 5 çay bardağı sıvıyağTuz, karabiber, kırmızıbiber Fırında sebzeli koyun but: Bir çay bardağı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi derin bir kapta karıştırın Koyun butunu 7-8 yerinden bıçakla delip hazırladığınız sosa bulayın ve fırın tepsisine yerleştirin Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Havuç, patates ve mantarları temizleyip doğrayın Tuz, karabiber ve kalan sıvıyağı ekleyip harmanlayın Tepsiyi fırından alıp sebzeleri etin kenarına yayın Tepsinin üzerini alüminyum kağıtla kaplayın ve 25 dakika daha pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|