Pazı Yaprağına Sarılı Kuzu Kapama |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazı Yaprağına Sarılı Kuzu Kapama600 gr kuş başı kuzu eti 1 soğan 1 demet pazı Yarım çay bardağı soya yağı 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz Domates sosu için 4 domates 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 kesme şeker Tuz Pazı yaprağına sarılı kuzu kapama: Etleri üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın Ocağın altını kapatmadan bir iki dakika önce tuzu ilave edin Etin suyunu süzdürüp karabiber ilave ederek kavurun Pazı yapraklarını haşlayıp mutfak tezgahına serin Ortasına kavurduğunuz etleri paylaştırıp kenarlardan ortaya doğru toplayarak kapatın Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Sarımsakları ince kıyın Zeytin yağı, domates, sarımsak, kesme şeker ve tuzu ilave edip pişirin Pazı yaprağına sarılı kuzu kapamaları servis tabağına alın Üzerine domates sos ilave ederek servis yapınAfiyet olsun |
|