Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, kuzu, pazı, sarılı, yaprağına

Pazı Yaprağına Sarılı Kuzu Kapama

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazı Yaprağına Sarılı Kuzu Kapama





600 gr kuş başı kuzu eti
1 soğan
1 demet pazı
Yarım çay bardağı soya yağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Domates sosu için
4 domates
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 kesme şeker
Tuz

Pazı yaprağına sarılı kuzu kapama:
Etleri üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın Ocağın altını kapatmadan bir iki dakika önce tuzu ilave edin

Etin suyunu süzdürüp karabiber ilave ederek kavurun
Pazı yapraklarını haşlayıp mutfak tezgahına serin Ortasına kavurduğunuz etleri paylaştırıp kenarlardan ortaya doğru toplayarak kapatın

Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Sarımsakları ince kıyın Zeytin yağı, domates, sarımsak, kesme şeker ve tuzu ilave edip pişirin

Pazı yaprağına sarılı kuzu kapamaları servis tabağına alın Üzerine domates sos ilave ederek servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.