Pazı Yaprağına Sarılı Kuzu Kapama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazı Yaprağına Sarılı Kuzu Kapama![]() 600 gr kuş başı kuzu eti 1 soğan 1 demet pazı Yarım çay bardağı soya yağı 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz Domates sosu için 4 domates 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 kesme şeker Tuz Pazı yaprağına sarılı kuzu kapama: Etleri üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın Ocağın altını kapatmadan bir iki dakika önce tuzu ilave edin![]() Etin suyunu süzdürüp karabiber ilave ederek kavurun ![]() Pazı yapraklarını haşlayıp mutfak tezgahına serin Ortasına kavurduğunuz etleri paylaştırıp kenarlardan ortaya doğru toplayarak kapatın![]() Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Sarımsakları ince kıyın Zeytin yağı, domates, sarımsak, kesme şeker ve tuzu ilave edip pişirin![]() Pazı yaprağına sarılı kuzu kapamaları servis tabağına alın Üzerine domates sos ilave ederek servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|