07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Köfteler

Yarım kase taze fasulye
1 bostan patlıcan
1 kabak
2 patates
Yarım bayat ekmek içi
1 su bardağı süt
Yarım demet maydanoz
5 diş sarımsak
3 yumurta
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Yarım kase galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Sos için
2 havuç
2 dal taze soğan
2 dal maydanoz
4 domates
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz
Karabiber
Vejetaryen köfteler:
Taze fasulyeleri temizleyin Patlıcan, kabak ve patatesleri soyup doğrayın Hazırladığınız sebzeleri ayrı kaplarda haşlayıp süzün Sebzeleri robotta ayrı ayrı ezip 4 çeşit sebze püresi hazırlayın
Ekmek dilimlerini sütte yumuşatıp elinizle sıkarak ufalayın Maydanozu kıyın Sarımsakları soyup ezin Ekmek içi, maydanoz, sarımsak, yumurta, kaşarpeyniri, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın Hazırladığınız karışımı dörde bölüp taze fasulye, patlıcan, kabak ve patates pürelerine paylaştırın Her birini ayrı ayrı yoğurup köfte harcı haline getirin Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın Her birini galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Sosu hazırlamak için, havuçları temizleyip küp küp doğrayın Tuzlu suda haşlayıp süzün Taze soğanları temizleyip doğrayın Sarımsakları soyup ezin Maydanozu kıyın Domatesleri küçük küçük doğrayın 2 kaşık zeytinyağını tavada kızdırın Soğan ve sarımsağı sote edip havuç ve domatesi ekleyin Tuz, karabiber ve tozşeker ekleyip kavurun Ocaktan alıp limon suyu ve maydanozu ilave ederek karıştırın
Sosu servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız köfteleri yerleştirin Sıcak servis yapın
|
|
|