Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, dereotlu, köftesi

Dereotlu Bezelye Köftesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Bezelye Köftesi





750 gr iç bezelye
Yarım demet dereotu
150 gr lor peyniri
4 çorba kaşığı susam
7 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 tutam toz kişniş
5 domates
Tuz

Kızartmak için
15 su bardağı mısırözü yağı

Dereotlu bezelye köftesi:
Dereotunu temizleyip incecik doğrayın Bezelyeleri yumuşayana kadar haşlayıp süzün Robota alıp püre haline gelene kadar ezin

Yumurta, peynir, dereotu, un, tuz, kişniş ve susamı çukur bir kaba alıp çırpın Bezelye püresi ve dereotunu ekleyip iyice karıştırın Hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın

Mısırözü yağını tavaya alıp ısıtın Köfteleri ekleyip sık sık çevirerek kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Köftelerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.