Patatesli Etli Ekmek |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Etli EkmekPatatesli Etli Ekmek Patatesli Etli Ekmek tarifi için Malzemeler :
Patatesli Etli Ekmek yemeğinin hazırlanışı: Patatesleri soyun, bir kaç parcaya bölün ve haşlayın Pişen patatesleri çatalla ezin, yalnız çok inceltmeyin Patatesleri un, 2 yemek kaşığı margarin, yumurta ve biraz tuz ile karıştırarak hamuru hazırlayın Soğan ve jambonları ufak, ufak doğrayın ve 1 yemek kaşığı margarinde soteleyin Hazırladığınız hamuru ince, açın ve su bardağı ile yuvarlaklar çıkartın Bir yuvarlağın içine hazırladığınız karışımdan koyun ve baska bir yuvarlak hamurla kapatın Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın ve kızgın yağda kızartın Tarotor sos ve salata ile servis yapın Tartar Sosu: Yumurta sarısını tuz ile iyice çırpın, içine sızdırarak zeytin yağını dökün ve mayonez yapın(yada hazır mayonez kullanabilirsiniz)İçine kıyılmış maydonoz dereotu, salatalık tursusu, krema, tuz ve karabiberi koyarak karıştırın dır |
|