Kızarmış Patates Kabuğu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış Patates Kabuğu![]() Malzemeler 5 Adet patates 2 Yemek kaşığı zeytinyağı 1 Yemek kaşığı taze biberiye ( ya da 2 çay kaşığı kuru biberiye) 1,5 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber Hazırlanışı Fırını 180°C’de ısıt Patatesleri yumuşayıncaya dek fırında pişir Soğut Her patatesi 6 parçaya böl İçlerini bir kaşıkla iyice al Sadece kabukları kalsın Kabukları bir fırın tepsisine yerleştir Üzerine biberiye tuz ve biber serpip 15 dakika ızgaraya ayarladığın fırında pişir Tekrar çevirerek gerekirse kızarana dek 5 dakika daha fırında tut
|
|
|
|