Mantarlı Kanepe |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kanepe8 dilim tost ekmeği 200 gr mantar 1 soğan 2-3 dal maydanoz 3 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1 tatlı kaşığı kekik 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Mantarlı kanape: Ekmek dilimlerinin kenarındaki kabuklu kısımlarını bıçakla kesip alın Her iki tarafını tereyağı ile yağlayın Ekmekleri dörde kesip küçük kareler elde edin Fırın ızgarada iki tarafını da kızartın Soğan, sarımsak ve maydanozu temizleyip kıyın Mantarları temizleyip dilimleyin Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan, sarımsak ve mantarları orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz, karabiber, kekik ve maydanozu ekleyip karıştırın Tavayı ocaktan alın Ekmek dilimlerinin üzerine hazırladığınız karışımı paylaştırın Üzerine parmesan peyniri serpip peynirler eriyene kadar fırınlayın Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun |
|