Bademli Kıtır |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Kıtır30 adet Malzemeler 500 gr milföy hamuru 150 gr file badem Bir tutam tuz Bir çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı Milföy hamurunu 5 mm kalınlığında açın Üzerine su sürün Önceden erittiğiniz tereyağını bir fırça yardımıyla sürün, file bademleri ve bir tutam tuzu serpin Bir bıçak yardımıyla minik kareler yaratın Fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp karelerinizi yerleştirin Üzerine yeniden yağlı kağıt koyun ve kıtırların pişerken kabarmamaları için, bir tepsi de üzerlerine yerleştirin Önceden 180 C’de ısıttığınız fırında 15 dkpişirin Bademli kıtırlarınız hazır! Bunları kapalı kapta saklarsanız üç ay boyunca aynı tazeliklerini koruyacaklardır Servis önerisi: Kıtırlarınıza aroma katmak isterseniz, örneğin fırına vermeden önce üzerlerine taze kekik de serpebilirsiniz Soslu et yemeklerinin garnitürü, mükemmel bir atıştırmalık |
|