Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gevrekleri, kokteyl

Kokteyl Gevrekleri

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kokteyl Gevrekleri





Malzemeler
12 adet ince dilimlenmiş kepekli ekmek (her dilim 12x10 cm)
60 gr tuzsuz tereyağı
1 çorba kaşığı Dijon hardalı
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Bir tutam tuz
30 gr çok ince rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlanışı
Önce fırınınızı 220 dereceye ısıtın Birkaç fırın tepsisini yağlayın Ekmek dilimlerinin kenarlarındaki kabukları bıçakla alın Tereyağı, hardal, dövülmüş sarımsak, maydanoz, tuz, ve kırmızı pul biberi çukur bir kaba karıştırın Kabuğu alınmış ekmek dilimlerinin her iki yanlarına çok ince bir tabaka halinde karışımdan sürün Sonra ekmek dilimlerinin yalnızca birer yanına çok ince rendelenmiş parmesan peynirini serpin Her ekmek dilimini, resimde göründüğü gibi yaklaşık 18 küçük üçgen (ya da kare) biçiminde kesin Hazırladığınız üçgenleri yağlamış olduğunuz tepsilere yerleştirip, tepsileri fırına sürerek, kokteyl gevreklerini altın sarısı renk alıncaya kadar (10-15 dakika) pişirin Tepsileri fırından alıp, gevrekleri ılık olarak ya da soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.