Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kızılcık, marmelatı2

Kızılcık Marmelatı-2

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızılcık Marmelatı-2





Malzemeler
3-4 kilo kızılcık (pişmiş, püre hali 1 kg-1 ölçüden eksik)
Şeker (yaklaşık 1 ölçü-1200gr)
Bir çay kaşığı limon tuzu

Hazırlanışı
Malum yaylada kızılcıklar çırpıldı) Yıkandı, alacaları ayrıldı ilk iş…
Derince bir tencere 1 çay bardağı ılık su ile kızılcıklar tencereye alınırPörtletinceye kadar(yöresel tabir sanırım, çekirdekleri ayrılıncaya kadar) sürekli karıştırılarak pişirilir (dikkat dibi çabuk tutar)
Ilıyınca bir tencere üzerine delikli kevgir (delikli süzgeç) yerleştirilir Pişmiş kızılcıklar sürtülerek püre hali elde edilir(ben bu iş için bakır tenceremin üstüne tam oturan bakır kevgirimi kullanıyorum)
Püre ve şeker bir derin çelik tencerede karıştırılır, şeker eritilirKarışım önce harlı sonra yavaş ateşte 10-15 dk pişirilir(delikli kepçe ile köpüğü alınız )Ocaktan alınmasına yakın limon tuzu eklenir(dikkat dibi çabuk,tutar sürekli karıştırınız)
Sıvı kıvamlı marmeladınızı geniş emaye veya cam kaba alınızGüneşte üzeri tülbent veya mutfak şemsiyesi örtülü şekilde 2-3 gün temiz ve tozsuz ortamda sık karıştırarak güneşte pişiriniz
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.