![]() |
Kızılcık Marmelatı-2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılcık Marmelatı-2![]() Malzemeler 3-4 kilo kızılcık (pişmiş, püre hali 1 kg-1 ölçüden eksik) Şeker (yaklaşık 1 ölçü-1 ![]() Bir çay kaşığı limon tuzu Hazırlanışı Malum yaylada kızılcıklar çırpıldı ![]() Derince bir tencere 1 çay bardağı ılık su ile kızılcıklar tencereye alınır ![]() ![]() Ilıyınca bir tencere üzerine delikli kevgir (delikli süzgeç) yerleştirilir ![]() ![]() Püre ve şeker bir derin çelik tencerede karıştırılır, şeker eritilir ![]() ![]() ![]() Sıvı kıvamlı marmeladınızı geniş emaye veya cam kaba alınız ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|