Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
reçeli, zambak

Zambak Reçeli

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zambak Reçeli





2 su bardağı tohumları çıkartılmış zambak
2 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Zambak reçeli:
Zambakların ortalarındaki yeşil kök kısımlarını çıkarın Yaprakları ikiye bölerek küçültün Sarı tohumlu kısımları ve yaprakları ezmeden sudan geçirip derin bir kaba alın Üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin Üzerini örterek iki gün bekletin

Şeker ve 2 su bardağı suyu tencerede 10 dakika kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edin Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın Şekerde beklettiğiniz zambakları ve yarım limonun suyunu ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın Ocaktan alıp sıcakken kavanozlara aktarın Ağzını sıkıca kapatıp soğuyuncaya kadar ters çevirerek bekletin Servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.