![]() |
Barbekü Soslu Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbekü Soslu TavukBarbekü Soslu Tavuk (4 Kişilik) ![]() 4 Adet Tavuk Budu Tuz, Karabiber 300 ml ![]() 500 gr ![]() 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Şeker 1 Tatlı Kaşığı Sirke Yemeğin Tarifi Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin ![]() Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun ![]() 200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin ![]() Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin ![]() Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın ![]() Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin ![]() Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun ![]() Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|