![]() |
Tavuk Etli Tajin Tarifi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Etli Tajin Tarifi...GEREKLİ MALZEME (6 Kişilik) • 1 su bardağı ince bulgur • Yarım çay bardağı KOMİLİ 0,3 Asitli Zeytinyağı •1 kg kemiksiz tavuk but • Yarım soğan • ¼ çay kaşığı safran • ¼ çay kaşığı toz zencefil • ¼ çay kaşığı zerdeça l• ¼ çay kaşığı kimyon • ¼ çay kaşığı kişniş • ¼ çay kaşığı acı toz biber • 1 ![]() • 1 yemek kaşığı bal • 1 çubuk tarçın • Yarım kabak • 60 gr kuru erik • 45 gr kuru kayısı • 300 gr haşlanmış nohut • Taze kişniş yaprakları • Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI İnce bulguru uygun bir kaba alın ![]() Üzerine sıcaksu gezdirip kapak kapatın ![]() Bulgur yumuşayanakadar bekletin ![]() Zeytinyağını tencerede ısıtın ![]() Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile tatlandırın ![]() Zeytinyağında hafifçe kızartın ![]() Tavuk parçalarınıkenara alıp, ince kıyılmış soğanı ekleyin ![]() Soğanyumuşayınca safran, zencefil, zerdeçal, kimyon,kişniş ve acı toz biberi ekleyin ![]() Su, bal ve tarçınçubuğunu ilave edin ![]() ![]() Tavuk parçalarını ilave edip 15 dakikapişirin ![]() Ufak küp şeklinde doğranmış kabakları,kuru erikleri, kayısıları ve nohutları ilave edin vetüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Tuz vekarabiberle tatlandırın ![]() Bulgurun üzerine aktarın ![]() Kişniş yapraklarıyla süsleyip servis yapın ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() alıntı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|