Fırında Balkabaklı Tavuk Eti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Balkabaklı Tavuk Eti![]() 8 tavuk but 300 gr balkabağı 2 yemek kaşığı balzamik sirke 8 yaprak adaçayı Yarım su bardağı ceviz içi Tuz Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 çay bardağı su Fırında balkabaklı tavuk eti: Balkabağının kabuklarını soyup ince doğrayın 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp balkabaklarını 3-4 dakika soteleyin![]() Tavuk butlarını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 dakika soteleyin Tavuk butlarla balkabaklarını fırın tepsisine yerleştirin Üzerine cevizleri serpiştirin![]() Kalan zeytinyağı, tuz ve sirkeyi karıştırıp üzerine gezdirin Suyu ilave edin Adaçayı yapraklarını üzerlerine yerleştirip 190 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|