Limonlu Tavuk Eti |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Tavuk Eti400 gr tavuk göğüs eti 2 yumurtanın akı 75 gr un 30 gr tereyağı 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 15 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı esmer şeker 1 limonun suyu 1 yemek kaşığı soya sosu 250 ml tavuk suyu Limonlu tavuk eti: Tavuk etlerini et döveceği ile inceltin Önce yumurta akına sonra una bulayıp fazlasını silkeleyin Tereyağı ve ayçiçeği yağını tavada ısıtıp tavuk etleri kızarıncaya kadar pişirin Mısır nişastası, şeker ve limon suyunu sos tenceresinde pişirin Soya sosu ve tavuk suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar kaynatın Etleri servis tabağına alıp üzerine sos gezdirin Rendelenmiş limon kabuğu ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın |
|