Yoğurt Sos Marineli Tavuk Baget |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Sos Marineli Tavuk BagetYarım kg tavuk baget Yarım kg tavuk kanat Marine için 2 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı köri 2 çay kaşığı kimyon 4 diş ezilmiş sarımsak 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil Tuz Karabiber Yoğurt sos marineli tavuk baget: Sos için gerekli malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın Tavuk etlerini ekleyip her taraflarını sosa bulayın üzerini streç film ile kapatın veya tüm malzemeleri buzdolabı poşetinde birleştirip ağzını sıkıca kapatın Buzdolabında en az 6 saat veya 1 gece bekletin Izgara veya tavayı ısıtın ve hafifçe zeytinyağı ile yağlayın Tavuk etlerinin üzerindeki fazla sosu aldıktan sonra ısınmış ızgaraya veya tavaya alıp pişirin Sıcak servis yapın |
|