Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, renkli, tavuk, şinitzel

Renkli Biberli Tavuk Şinitzel

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Renkli Biberli Tavuk Şinitzel





4 tavuk göğüs fileto
100 gr tereyağı
1 limonun suyu
1 su bardağı süt
Tuz

Pane için
1 dolmalık kırmızıbiber
1 dolmalık yeşilbiber
1 dolmalık sarıbiber
1 su bardağı un
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
3 yumurta

Renkli biberli tavuk şinitzel :
Tavuk etlerini dinlendirmek için süt ve limon suyunu bir kasede çırpın Etleri hafif derin bir kabın içine yayın Üzerine limonlu sütü döküp kabın üzerini kapatın ve bu sosta iki saat bekletin

Biberleri temizleyip çok ince zar şeklinde kıyın

Baharat ve ekmek içini bir kapta harmanlayın Unu ayrı bir tabağa alın Etleri süzüp her iki tarafına tuz serpiştirin Pane için önce una (her iki tarafını) sonra da çırpılmış yumurtaya ve biberli pane karışımına bulayın

Tereyağını teflon bir tavada eritin Tavuk etlerini kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin İsteğe göre limon sıkarak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.