Renkli Biberli Tavuk Şinitzel |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Renkli Biberli Tavuk Şinitzel4 tavuk göğüs fileto 100 gr tereyağı 1 limonun suyu 1 su bardağı süt Tuz Pane için 1 dolmalık kırmızıbiber 1 dolmalık yeşilbiber 1 dolmalık sarıbiber 1 su bardağı un 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı köri 3 yumurta Renkli biberli tavuk şinitzel : Tavuk etlerini dinlendirmek için süt ve limon suyunu bir kasede çırpın Etleri hafif derin bir kabın içine yayın Üzerine limonlu sütü döküp kabın üzerini kapatın ve bu sosta iki saat bekletin Biberleri temizleyip çok ince zar şeklinde kıyın Baharat ve ekmek içini bir kapta harmanlayın Unu ayrı bir tabağa alın Etleri süzüp her iki tarafına tuz serpiştirin Pane için önce una (her iki tarafını) sonra da çırpılmış yumurtaya ve biberli pane karışımına bulayın Tereyağını teflon bir tavada eritin Tavuk etlerini kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin İsteğe göre limon sıkarak sıcak servis yapın |
|