Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, pilavlı, tas, tavuklu

Tavuklu Pilavlı Tas Kebabı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Pilavlı Tas Kebabı





600 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
2 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 soğan
2 diş sarımsak
1 sivribiber
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı soyulmuş badem
2 su bardağı tavuk suyu
4 domates
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

Süsleme için:
2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav

Tavuklu pilavlı tas kebabı:
Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın

Soğan ve sivribiberi temizleyip doğrayın Sarımsağı soyup ezin Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun Soya sosu, tozbiber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin

Domatesleri soyup doğrayın Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.