Muzlu Jöle Tarifi Tam Size Göre! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Jöle Tarifi Tam Size Göre!![]() Malzemeler, 6 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı oralet Yarım paket vanilya 5 çay bardağı su 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi 2 adet muz Limon suyu Hazırlanışı, Tencereye; şeker, mısır unu, oralet ve suyu alıp karıştırın ![]() Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin ![]() Tencereyi ocaktan indirmeden 5 dakika önce portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave edip iyice karıştırın ![]() Karışımı hafif suyla ıslatılmış kâseler ya da küçük tart kalıplarına pay edin ![]() Muzun kabuklarını soyup dilimleyin ![]() Kararmasını önlemek için üzerine az miktarda limon suyu serpin ![]() Muz dilimlerini jölenin üzerine dizin ![]() Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın ![]() Afiyet olsun
|
|
|
|