Dondurma Kızartması.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurma Kızartması..Malzemeler : Vanilyalı dondurma (özellikle Algida maraş usulü olmalı daha sert oluyor) 1 yumurta 2 su bardağı cornflakes 2-3 çay kaşığı tarçın 1 yumurta 1 paket vanilin Önce dondurmları iri top şekline getirin (bilardo topu büyüklüğünde) Bu şekli verebilmek için buzdolabı poşeti kullanın şekil vermek kolay olur daha sonra da stretch filme sarıp deepfreeze e atın 4 adet top yapın ilk etapta , Deepfreeze deki dondurma topları bir gün kadar beklemeli ![]() Ertesi gün;cornflakesleri rondoda çekin içine tarçını ekleyinAyrı bir kapta yumurta ile vanilini çırpın ![]() Buzluktaki dondurmaları çıkartıp önce yumurtalı karışıma, sonra tarçınlı cornflakes e bulayıp tekrar deepfreeze e atın ![]() 1 saat sonra aynı işelemi tekrarlayın (Dışı tamamen cornflakesle kaplanmalı)Bu işlem sonrasında dondurmaları buzlukta 2-3 saat daha bekletin ![]() Pişirmesine gelince büyük bir cezveye sıvıyağını koyun ve iyice kızdırın (çok kızgın olmalı) Daha sonra dondurma topunu içine atın ve 10-15 saniye kadar kızartın (erime belirtisi dahi göstermiyor korkmayın) Bir kaşık yardımı ile peçetenin üzerine alın yağını hafif alıp peçeteyi alttan çekin Üzerine çikolatalı sos ile servis yapın![]() ![]() afiyet olsun ![]() ![]() () |
|
|
|