Mmmm...Kazandibi :) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mmmm...Kazandibi :)Kazandibi tarifi için Malzemeler : • 1/2 bardak pirinç unu • 1/2 bardak nişasta • 5 bardak süt • 1 1/2 bardak toz şeker • 2 tatlı kaşığı vanilya • 1 tatlı kaşığı margarin • 3 yemek kaşığı pudra şekeri Kazandibi yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>Pişerken topaklanmaması için pirinç unu ve nişastayı biraz süt ile ezerek bir tencereye koyun Ateşi yakarak sütü ip gibi karışıma akıtın Hep aynı yöne karıştırarak muhallebiyi 10 dakika pişirin![]() Şekeri ilave edip karıştırın Koyu bir kıvam alana kadar pişirin Ateşi kapatın Vanilyayı katıp karıştırın![]() Teflon bir tepsiyi 1 kaşık margarin ile yağlayın Üzerine pudra şekerini serpin Muhallebiyi tepsiye düzgün bir şekilde yayın![]() Tepsiyi orta hararetli ateşte her tarafını eşit sürede tutarak ve alttaki pudra şekeri kahverengileşinceye kadar pişirin Şeker sıcakta karamelize olur ve sütlü tatlıların lezzetini arttırır Şekerin karamelleşmesi kokusundan anlaşılır![]() Tepsiyi ocaktan alıp içine soğuk su konmuş başka bir tepsinin içerisine oturtun Soğuduktan sonra buzdolabında bir kaç saat bekletin![]() Buzdolabından çıkartıp dilimleyin Karamelize olmuş tarafını çevirip servis edin ![]() ![]()
|
|
|
|