Allı Güllü Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Allı Güllü TatlısıMuhallabesi için; 3 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı toz şeker 2 bardak su Şerbeti için; 1 kase gül yaprağı 3 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı limon suyu 1,5 bardak su Yapılışı: Orta boy teflon tencere kısık ocak ateşine konularak içerisine 2 bardak su, 3 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı toz şeker eklenerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılıp pişirilir Şerbeti için toplanan gül yaprakları bol su ile yıkanarak temizlenir Hazırlanan jöle kıvamındaki muhallebi borcama konularak soğuması için buzdolabına konulur Temizlenen güller bir kavanoza alınarak, 3 kaşık toz şeker, 2 yemek kaşığı limon suyu ve 1,5 bardak soğuk su eklenerek kavanozun kapağı kapatılıp güneşe konulur Ortalama 2 saat bekletmek yeterli olacaktır Su muhallebisinin şerbetini iyice çekebilmesi için dilimlere ayrılır Ardından hazırlanan gül şerbeti üzerine dökülerek gül yaprakları ve fıstıklar ile süslenerek servis edilir Tatlımızın yapılış süresi ortalama 10 dakikadır 6-8 kişilik servis edilebilir Alinti
|
|
|
|