Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, midye, tatlısı

Midye Tatlısı - Midye Baklavası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Tatlısı - Midye Baklavası



Midye Tatlısı / Midye Baklavası



“Âdemoğlu için iki vâdi dolusu mal olsaydı,
mutlaka bir üçüncüyü isterdi Âdemoğlunun iç boşluğunu (karnını) ancak toprak
doldurur (gözünü toprak doyurur) Allah tevbe edenleri affeder
(Buhârî, Rikak 10)
***************************
Bayram için hangi tarifleri yapacağımı merak edip soran kardeşlerime dün yaptığım midye tatlısı tarifini vermek istiyorum Midye tatlısı epeyce meşhur olmuş bir tatlı Görüntüsü itibariyle çok tutuldu Fakat genelde bu tatlının hamuru mayalı yapılıyorOysa ben baklava hamuruna mayayı yakıştıramadım Bu yüzden kabartma tozu kullanmayı tercih ettim Mayalı tatlılar, ilk şerbet döküldüğünde gevrek olsada, kısa bir süre sonra gevrekliğini kaybedip yumuşamaya başlıyorAyrıca bu kez bir farklılık daha yapıp, hamurun içine daha gevrek olsun diye biraz nişasta ilave ettim Size bir şeyi itiraf edeyim mi? Ben içine daha bol ceviz konulabilen tatlıları daha çok seviyorum Örneğin bohça baklava,sarığı burma tatlısı çok daha güzel oluyorHamur malzemeleri
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
  • Arasına serpmek için: Buğday nişastası
  • Üzeri için 150 gr eritilmiş tereyağı
  • İçi için: Ceviz
Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 25 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • Bir fiske tuz
Midye tatlısı nasıl yapılır?
  • Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın Un, nişasta ve k tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
  • Hamuru 8 eşit parçaya bölün 15 dakika kadar dinlendirin (Benim size tavsiyem bu tatlıyı yaparken, 12 bezeye ayırın O şekilde eminim çok daha gevrek olacaktır Bezeler büyük olduğu için benim istediğim kadar gevrek olmadı)
  • Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın
  • Aralarına nişasta serperek üstüste koyun En üste nişasta serpmeyin
  • Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün
  • Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın
  • Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin
  • Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın Çok kalın olmamalı
  • Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın (yumurta sürmeye bastırmaya gerek yok açılmıyor)
  • Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin
  • 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın
  • Şurubu hazırlayın Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak
  • Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün
  • 4-5 saat sonra tatlınız servise hazır



Baklava yufkası açarken dikkat edilecek hususlar;
  • Çok yumuşak yada çok katı bir hamuru yeteri kadar inceltemezsiniz Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı
  • Bezeleri önceden ayarlayıp dinlendirin ve açacağınız zaman elinizde tekrar yuvarlamayın Zira hamur sıkışır ve açılması zorlaşır, içe doğru kıvrılır
  • Bezenin altına ve üstüne nişasta serpip, ilk önce merdaneyle pasta tabağı kadar büyütün Sonra oklavayla inceltin
  • Oklavayla inceltmeden önce, yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar nişasta döküp bastırmadan yayın Sonra açmaya devam edin
  • Orta kalınlıkta ağır bir oklava tercih edin Mümkünse şimşir ağacından yapılmış oklava kullanın
  • Yufkayı bir tahta üzerinde açın Mdf gibi kaygan yüzeylerde, yufka tutunamayacağı için büyütmekte çok zorlanırsınız
  • Yufkayı açarken çabuk hareket edin, yoksa yufka kurur ve açılmaz
  • cadide jibek alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.