Havuçlu Pötibör Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Pötibör TatlısıMALZEMELER:
[*]Haşlama yapıtığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın [*]Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın Ben küçük kare borcam kullanarak 4 kat oluşturmayı tercih ettim [*]Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, ceviz, fıstık v b), dolapta dinlendirip servis edin Hafifliği ve lezzeti çok hoşuma gitti Mutlaka bir gece dinlendirin, lezzeti o zaman tam oturuyor Birde şeker miktarını azaltmayın![]() Afiyet olsun ![]() ![]()
|
|
|
|