Kat Kat Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kat Kat TatlısıMalzemeler: 3 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1,5 çay kaşığı tuz 1 kase yoğurt 2 çay bardağı sıvı yağ 1 kase su aldığı kadar un 5 kaşık katı yağ şerbeti için; 3 bardak şeker 3 bardak su 2-3 damla limon suyu Yapılışı: malzemelerin hepsi karıştırılır yoğurulur ( katı yağ hariç ) bir avuçiçi kadar pazılar yapılır büyük yufka haline gelecek kadar açılır üstü yağlanır oklavaya sarılır oklavanın üstünde boydan boya kesilir sonra küçük karelere ( 4 parmak eninde ) bölünür elde burulur tekrar merdaneyle yuvarlak şekilde açılır, kızgın yağda kızartılır soğuk şerbete atılır servis yapılırken ceviz serpilir
|
|
|
|