Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pastane, usulü, şekerpare

Pastane Usulü Şekerpare

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastane Usulü Şekerpare



Malzemeler
125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı

1 türk kahve fincanı sıvıyağ

4 çorba kaşığı tepeleme dolu pudra şekeri

2 adet yumurta(birinin sarısını üzeri için ayırın)

1 çay kaşığı karbonat(kabartma tozu kullanmayın
karbonatla tatlımız güzel bir renk alıp kızarmasını sağlıyor)

2 veya2,5 su bardağı elenmiş un

Bir çimdik tuz

Şerbeti için
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım suyu

Şerbeti kaynatıp hafif kıvamlı bir şerbet hazırlayın ılıtın

Hazırlanışı
Derin bir kabın içine tereyağ,sıvıyağ,yumurta ve pudra şekerini alın mikserle beyazlaşana kadar çırpın

Ardından tuz,karbonat ve azar azar elenmiş un ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartın oval şekil verin yağlanmış fırın tepsisine dizin

Bütün hamuru bu şekilde bitirin

Şekerparelerin üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatal ile üzerini çizin önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişin

not:bu tarifi haftada 2 defa yaptım okadar beğeniliyor,fazla şekerden hoşlanmıyorsanız şurubu düşürebilirsiniz verilen miktarı


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.