![]() |
Pastane Usulü Şekerpare |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastane Usulü ŞekerpareMalzemeler 125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı 1 türk kahve fincanı sıvıyağ 4 çorba kaşığı tepeleme dolu pudra şekeri 2 adet yumurta(birinin sarısını üzeri için ayırın) 1 çay kaşığı karbonat(kabartma tozu kullanmayın karbonatla tatlımız güzel bir renk alıp kızarmasını sağlıyor) 2 veya2,5 su bardağı elenmiş un Bir çimdik tuz Şerbeti için 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su Yarım suyu Şerbeti kaynatıp hafif kıvamlı bir şerbet hazırlayın ılıtın Hazırlanışı Derin bir kabın içine tereyağ,sıvıyağ,yumurta ve pudra şekerini alın mikserle beyazlaşana kadar çırpın Ardından tuz,karbonat ve azar azar elenmiş un ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartın oval şekil verin yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() Bütün hamuru bu şekilde bitirin ![]() Şekerparelerin üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatal ile üzerini çizin önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişin not:bu tarifi haftada 2 defa yaptım okadar beğeniliyor,fazla şekerden hoşlanmıyorsanız şurubu düşürebilirsiniz verilen miktarı |
![]() |
![]() |
|