![]() |
Kivili Milfoy Tatlisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kivili Milfoy TatlisiKİVİLİ MİLFÖY TATLISI TARİFİ 6 adet kare şeklinde milföy hamuru 4 adet kivi 2 su bardağı süt 2 adet yumurtanın sarısı 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı pirinç unu 50 gram margarin 4 yemek kaşığı tozşeker Yapılışı Yumurta sarıları ve tozşekeri tencereye aktarıp çırpma teli yardımıyla çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Kare şeklindeki milföy hamurlarını buzluktan çıkarın ![]() ![]() ![]() 175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirip çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin ![]() ![]() ![]() KİVİLİ TARTOLET ![]() # Kivili tartolet malzemeleri Hamur Malzemesi 3 ![]() 2 su bardağı pudra şekeri 300 gr margarin 2 yumurta 1 su bardağı toz fındık 1 tatlı kaşığı tarçın Krema için: 2 poşet toz kremşanti 1 ![]() 1 çay bardağı süt kreması İç malzemesi: 8 kivi 100 gr jöle # Kivili tartolet hazırlanışı Kivili tartolet: Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın ![]() ![]() ![]() Süt ile toz kremşantiyi çırpın ![]() ![]() ![]() Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|