Kıbrıs Tatlısı Tarif |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıbrıs Tatlısı TarifMalzemeler 3 adet yumurta yarım su bardağı şeker yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı galete unu 1 su bardağı kırılmış ceviz 1 su bardağı hindistan cevizi bir paket kabartma tozu Kreması için 1 litre süt 1 su bardağı nişasta Yarım su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti Şerbeti için 2 su bardağı su 1 5 su bardağı şeker1 paket vanilya Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika daha kaynatın Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin![]() Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün![]() 170 derece fırında 30 dakika pişirin Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin![]() Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın![]() Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın![]() ![]() |
|
|
|