Fıstıklı Katmer |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Katmer![]() 2 su bardağı un 1 su bardağı ayçiçeği yağı ¾ su bardağı dövülmüş Antep fıstığı Tuz Üzeri için Kaymak Yaban mersini Frenk üzümü İri çekilmiş Antep fıstığı Fıstıklı katmer: Geniş bir kapta un, su ve tuzu iyice yoğurun Hamuru yarım saat dinlendirin Hamuru oklavayla incecik yufka büyüklüğünde açın İçini ayçiçeği yağıyla bolca yağlayın Üzerine Antep fıstığı serpin Yufkayı ikiye katlayın Kare kesip tavada iki tarafını da iyice kızartın Kaymak, yaban mersini, frenk üzümü ve iri çekilmiş Antep fıstığı ile servis yapın
|
|
|
|