Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limon, merengli, tatlısı

Merengli Limon Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Merengli Limon Tatlısı





25 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
¾ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

üzeri için
2 yumurta akı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı krem tartar

Merengli limon tatlısı:
Süt, yumurta sarısı, şeker, vanilya, nişasta, un, limon suyu ve limon kabuğunu tencerede karıştırın, orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Karışımı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaseye alıp mikserle kabarıncaya kadar iyice çırpın Toz şekeri azar azar ekleyin Krem tartarı ilave edip iyice katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin Kremayı tatlıların üzerine tepeleme doldurun ve pürmüz ile yakın Buzdolabına kaldırın En az bir saat dinlendirerek soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.