Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokma, portakallı

Portakallı Lokma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Lokma





2 su bardağı un
100 gr margarin
1 su bardağı süt
4-5 portakal
15 su bardağı tozşeker
1 tutam tuz
Kızartma için sıvıyağ

Portakallı lokma:
Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp küçük küçük kesin Unu hamur yoğurma kabına alıp margarin, süt ve tuz ilave edin Katı ve düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Un serpilmiş zemine alıp merdaneyle 2 mm inceliğinde açın

Portakalları yıkayıp kabuğunu rendeleyin Tozşekerle harmanlayıp hamurun üzerine serpiştirin 10 cm?lik şeritler halinde kesip her birini rulo şeklinde sarın ve yarım parmak kalınlığında dilimleyin Dilimlerin kesik kısımlarının üzerine elinizle hafifçe bastırın

Yağı tavada kızdırıp hamurların iki tarafını kızartın Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Sıcak veya soğuk olarak servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.