Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marakeş

Marakeş

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marakeş





2 yumurta
60 gr toz şeker
200 gr irmik
Yarım paket kabartma tozu
50 gr doğranmış tuzsuz badem
80 gr margarin
3 yemek kaşığı bal
1 su bardağı su
1 su bardağı naneli çay
2 tatlı kaşığı toz jelatin
50 gr bütün badem
2 yemek kaşığı su

Marakeş:
Bir kapta yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın Margarin, irmik, kabartma tozu ve bademleri ilave edin 2 dakika daha karıştırın Yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine dökün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin

Jelatin tozunu 2 yemek kaşığı su ile yumuşatın Üzerine 1 bardak sıcak naneli çayı dökün ve eriyinceye kadar karıştırın Kaseye aktarın ve buzdolabında jöle kıvamına gelinceye kadar bekletin

İrmikli pastayı bardakların ebatında yuvarlak halkalar halinde kesin ve servis bardaklarına paylaştırın

Bal ve suyu bir kasede karıştırın ve bardakların üzerine aktarın Üzerine bütün bademleri serpiştirip soğumaya bırakın Jöleyi küp kesip bardakların üzerine yerleştirin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.