Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, cendere, cennet, künkü

Cennet Künkü (Cendere Baklavası)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cennet Künkü (Cendere Baklavası)





500 gr un
1 su bardağı su
1 rulo kaymak
125 gr yumuşak tereyağı
1 yumurta
Nişasta
Şerbeti için
500 gr toz şeker
1 dilim limon
2 su bardağı su
Süslemek için
Antep fıstığı

Cennet künkü (Cendere baklavası):
Bol kaymaklı, bol fıstıklı muhteşem tatlı tarifi Un, tereyağı ve suyu yoğurup hamur yapın Gerekirse su ekleyin Tezgaha nişasta serpip hamuru merdane yardımıyla yufka şeklinde incecik açın

Her yufkayı oklavaya sarıp iki tarafından iterek buruşturun Yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerlerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin

Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine dökün Aralarına kaymak doldurun Kırık Antep fıstığı serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.