Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestane, püreli, tatlı

Kestane Püreli Tatlı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Püreli Tatlı





Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı süt
6 hazır baklava yufkası
250 gr şekerli kestane püresi
2 yemek kaşığı pudra şeker

Şerbeti için
500 gr toz şeker
1 dilim limon
2 su bardağı su

üzeri için
Tarçın
Antep fıstığı

Kestane püreli tatlı:
Yağ ile sütü karıştırın üç yufkayı aralarına bu karışımdan sürerek üst üste yayın Kestane püresine pudra şekeri ilave edip karıştırın Yufkaları oklavaya sarıp, iki tarafından iterek buruşturun Oklavayı çıkarıp alın Kalan boşluğa, küçük bir kaşık yardımıyla kestane püresi yerleştirin Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün Dilimleyip, üzerlerine bolca tarçın serpin Antep fıstığı ile süsleyerek dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.