Kestane Püreli Tatlı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestane Püreli TatlıYarım çay bardağı ayçiçeği yağı 2 yemek kaşığı süt 6 hazır baklava yufkası 250 gr şekerli kestane püresi 2 yemek kaşığı pudra şeker Şerbeti için 500 gr toz şeker 1 dilim limon 2 su bardağı su üzeri için Tarçın Antep fıstığı Kestane püreli tatlı: Yağ ile sütü karıştırın üç yufkayı aralarına bu karışımdan sürerek üst üste yayın Kestane püresine pudra şekeri ilave edip karıştırın Yufkaları oklavaya sarıp, iki tarafından iterek buruşturun Oklavayı çıkarıp alın Kalan boşluğa, küçük bir kaşık yardımıyla kestane püresi yerleştirin Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün Dilimleyip, üzerlerine bolca tarçın serpin Antep fıstığı ile süsleyerek dilimleyerek servis yapın |
|