Muhallebili Baklava-1 |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Baklava-1Yarım paket baklava yufkası 15 su bardağı süt 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yumurta 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı irmik 60 gr tereyağı Şerbeti için 2 su bardağı su 2 su bardağı tozşeker Yarım limonun suyu Üzeri için Toz antep fıstığı Muhallebili baklava: Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı bir tencereye alın Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın 3 baklava yufkasını üst üste dizin ve 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi yerleştirip muska şeklinde sarın Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın |
|