Narlı Kup |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Narlı KupKreması için 1 litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı un 1 poşet kremşanti 2 yemek kaşığı margarin Pelte için 2 su bardağı nar suyu 2 su bardağı su 5 yemek kaşığı mısır nişastası 6 yemek kaşığı toz şeker Süslemek için Nar taneleri ve taze nane yaprakları Narlı kup: Krema için bir tencerede un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin Ocaktan alınca margarini ekleyip mikserle çırpın Kremşantiyi ekleyin ve çırpmaya devam edin Pelte için, nişasta ve toz şekeri bir kapta karıştırın Nar suyu, su ve nişastalı karışımı ekleyip tencerede sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Soğumadan cam kaselere kat kat aktarın Soğuyunca nar taneleri ve nane yaprağıyla süsleyip servis yapın |
|