Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fukara, keşkülü

Keşkülü Fukara

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkülü Fukara





1 su bardağı badem
1 su bardağı fındık
1 su bardağı antep fıstığı
5 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta

Keşkülü fukara:
Badem, fındık ve antep fıstığı içlerini mutfak robotunda irice çekip süslemek için 4 tatlı kaşığı kadarını ayırın 1 bardak sütle nişastayı karıştırıp bir kenarda bekletin

Bir tencerede sütün kalanını (4 bardak) ısıtın Ocağın altını kısıp şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar bir taşım kaynatın İri çekilmiş yemişleri ilave edin Bir taşım daha kaynatıp nişastalı sütü ekleyin

Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Ocaktan alın Ilınınca kaselere paylaştırın Kalan yemişle süsleyip soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.