Keşkülü Fukara |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Keşkülü Fukara1 su bardağı badem 1 su bardağı fındık 1 su bardağı antep fıstığı 5 su bardağı süt 2 çay bardağı toz şeker 4 çorba kaşığı nişasta Keşkülü fukara: Badem, fındık ve antep fıstığı içlerini mutfak robotunda irice çekip süslemek için 4 tatlı kaşığı kadarını ayırın 1 bardak sütle nişastayı karıştırıp bir kenarda bekletin Bir tencerede sütün kalanını (4 bardak) ısıtın Ocağın altını kısıp şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar bir taşım kaynatın İri çekilmiş yemişleri ilave edin Bir taşım daha kaynatıp nişastalı sütü ekleyin Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Ocaktan alın Ilınınca kaselere paylaştırın Kalan yemişle süsleyip soğuk servis yapın |
|