Gaziler Helvası |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gaziler Helvası250 gr un 200 gr badem 100 gr toz şeker 100 gr tereyağı 2 su bardağı süt Gaziler helvası: Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun Bir kaç bademi süsleme için ayırın Sütü bir tencereye alıp ısıtın Şekeri ekleyip karıştırın ve tencereyi ocağın üzerinden alın Tereyağını geniş bir tavada eritin Un ve bademleri ekleyip sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun Şekerli sütü azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin Helva pişince ocaktan alıp tencerenin kapağını kapatın ve yarım saat dinlendirin Helvayı streç folyo ile kaplanmış derin ve küçük kalıpların içine paylaştırın Ters çevirerek servis tabaklarına aktarın Üzerine pudra şeker serpiştirin Kavrulmuş badem, taze nane yaprakları ve dondurma ile süsleyip servis yapabilirsiniz |
|