Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısılı, kuplar

Kayısılı Kuplar

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Kuplar





25 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kayısı suyu
1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için
Nane yaprağı
Kuru kayısı
Antep fıstığı

Kayısılı kuplar:
Derin bir tencerede süt, un, vanilya ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin Muhallebi kıvamına gelince servis kuplarına paylaştırın Buzdolabına alarak donuncaya kadar bekleyin Kayısı suyu ile nişastayı bir tencerede sürekli karıştırarak kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Soğuyan kayısı suyunu muhallebilerin üzerine aktarıp donuncaya kadar bekletin Nane yaprakları, Antep fıstığı ve kuru kayısı ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.