Kayısılı Kuplar |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Kuplar25 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 4 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı kayısı suyu 1 yemek kaşığı nişasta Üzeri için Nane yaprağı Kuru kayısı Antep fıstığı Kayısılı kuplar: Derin bir tencerede süt, un, vanilya ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin Muhallebi kıvamına gelince servis kuplarına paylaştırın Buzdolabına alarak donuncaya kadar bekleyin Kayısı suyu ile nişastayı bir tencerede sürekli karıştırarak kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Soğuyan kayısı suyunu muhallebilerin üzerine aktarıp donuncaya kadar bekletin Nane yaprakları, Antep fıstığı ve kuru kayısı ile süsleyerek servis yapın |
|