Narlı Ve İrmikli Tel Kadayıf |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Narlı Ve İrmikli Tel Kadayıf1 nar 1 su bardağı su 1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz Yarım su bardağı tozşeker 5 çorba kaşığı irmik 500 gr tel kadayıfı 250 gr tereyağı 200 gr kaymak Şurup için 4 su bardağı tozşeker 6 su bardağı su 2 çay kaşığı limon suyu Narlı ve irmikli tel kadayıf: Şurup için, su ve şekeri tencereye alıp yüksek ateşte şeker eriyene kadar kaynatın şurubun koyulaşması için 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın Limon suyunu ekleyip ocaktan alın Soğumaya bırakın Narı soyup tanelerini ayıklayın Nar suyu, su, şeker ve irmiği tencereye alın Koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca cevizi ekleyip karıştırın Tereyağını eritin Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın Üzerine tereyağını gezdirerek dökün Kadayıfın yağı iyice çekmesi için 10 dakika elinizle harmanlayarak karıştırın Kadayıfı ikiye ayırın 35-40 cm çapındaki tepsiye kadayıfın yarısını elinizle bastırarak yayın Üzerine irmikli karışımı ilave edin Kalan kadayıfla üzerini kapatın 180 dereceye ayarlı fırına verip üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin Soğuk şurubu sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin Nar taneleriyle süsleyip kaymak ile servis yapın |
|