![]() |
Narlı Ve İrmikli Tel Kadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Narlı Ve İrmikli Tel Kadayıf![]() 1 nar 1 su bardağı su 1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz Yarım su bardağı tozşeker 5 çorba kaşığı irmik 500 gr tel kadayıfı 250 gr tereyağı 200 gr kaymak Şurup için 4 su bardağı tozşeker 6 su bardağı su 2 çay kaşığı limon suyu Narlı ve irmikli tel kadayıf: Şurup için, su ve şekeri tencereye alıp yüksek ateşte şeker eriyene kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nar suyu, su, şeker ve irmiği tencereye alın ![]() ![]() ![]() Tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 35-40 cm çapındaki tepsiye kadayıfın yarısını elinizle bastırarak yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuk şurubu sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|