Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, tatlısı1, yufkalı

Yufkalı Kadayıf Tatlısı-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Kadayıf Tatlısı-1





3 yufka
Yarım kg kadayıf
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
3 yemek kaşığı tereyağı

Şurubu için
5 su bardağı toz şeker
35 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Üzeri için
Kaymak
Toz Antep fıstığı

Yufkalı kadayıf tatlısı:
Şeker ile suyu derin bir tencerede kaynatın Limon suyunu ilave edip bir iki dakika daha kaynatıp ılınmaya bırakın Kadayıfı tel tel ayırın Bir yufkayı tezgaha serin Üzerine kadayıfın üçte birini yayın Ceviz içi serpiştirip yufkayı rulo şeklinde sarın Bıçakla iki parmak genişliğinde kesin Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün Bir saat dinlendirdikten sonra tatlıları ters çevirin Servis tabağına alın Kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.