Yufkalı Kadayıf Tatlısı-1 |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı Kadayıf Tatlısı-13 yufka Yarım kg kadayıf 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 3 yemek kaşığı tereyağı Şurubu için 5 su bardağı toz şeker 35 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri için Kaymak Toz Antep fıstığı Yufkalı kadayıf tatlısı: Şeker ile suyu derin bir tencerede kaynatın Limon suyunu ilave edip bir iki dakika daha kaynatıp ılınmaya bırakın Kadayıfı tel tel ayırın Bir yufkayı tezgaha serin Üzerine kadayıfın üçte birini yayın Ceviz içi serpiştirip yufkayı rulo şeklinde sarın Bıçakla iki parmak genişliğinde kesin Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün Bir saat dinlendirdikten sonra tatlıları ters çevirin Servis tabağına alın Kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis yapın |
|