Haşhaşlı Muhallebi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Muhallebi![]() 2 5 su bardağı süt2 yumurta 3 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu 1 su bardağı meyve (çilek~ahududu~böğürtlen~vişne) 15 gr yumuşatılmış tereyağı Haşhaşlı muhallebi: Fırını 150 dereceye ayarlayın Sufle kaplarını margarin ile yağlayın Sütü ısıtın Yumurtalar, şeker ve haşhaş tohumunu bir kaseye alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Sütü bu karışıma ilave edip tekrar çırpın Sufle kaplarına paylaştırın Kapları fırın tepsisine yerleştirin Yarısına gelecek kadar su ile doldurup yaklaşık 1 saat kadar pişin Üzeri kızarınca fırından alıp oda ısısına gelmesini bekleyin Birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra meyvelerle süsleyerek servis yapın
|
|
|
|