Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, tel, yufkalı

Yufkalı Tel Kadayıf

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Tel Kadayıf





2 tuzsuz yufka (yufkacılarda ve büyük marketlerde bulunur)
500 gr tel kadayıf
100 gr margarin
2 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı

Şerbet için
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su

Süslemek için
2 çorba kaşığı ufalanmış antepfıstıklı krokan
300 gr kaymak

Yufkalı tel kadayıf:
Margarini oda ısısında bekletip yumuşatın Yufkayı tezgahın üzerine yayın 1 kaşık margarinle yufkanın her tarafını yağlayın Kalan margarini eritin Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayın Antepfıstığının yarısını kadayıfın üzerine serpiştirin

Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın 2Ruloları 2 cm kalınlığında dilimleyip
yağlanmış fırın tepsisine dik olarak yerleştirin Üzerlerine eritilmiş margarini gezdirerek dökün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Soğumaya bırakın

Şerbet için şeker ve suyu tencerede kaynatın Şerbet kıvamına gelince ocaktan alın Yarısını soğuk tatlının üzerine döküp çekmesini bekleyin Kalan şerbeti dökün Servis tabaklarına alıp üzerlerini kaymak ve ufalanmış krokanla süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.